Haak maar aan

De bibliotheek van Heerenveen is aangehaakt bij een haakproject in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018: de grootste gehaakte deken van de wereld maken. Regelmatig kwam een groep haaksters bijeen om onder het genot van een kopje koffie of thee gezamenlijk een aantal granny squares te haken.

Feestelijke afsluiting

Op vrijdag 18 mei is vanaf 10.15 uur de feestelijke afsluiting van Haak maar aan in de bibliotheek. Manager Nynke Andringa van bibliotheek Heerenveen houdt een inleidend woordje en daarna worden de 25 dekens van de Friese vlag, die gezamenlijk een afmeting hebben van 7,5 bij 7,5 meter, getoond.  

Haak maar aan

Haak maar aan in Heerenveen

Heerenveen haakte mee aan een deken ter grootte van liefst vijf voetbalvelden. Daarmee hoopt Fryslân in 2018 het Guinness Book of Records te halen. Begonnen werd met het haken van zoveel mogelijk zogenaamde granny squares van 10 bij 10 centimeter. Deze zijn vervolgens tot dekens van 1.40 bij 2.00 meter aan elkaar gehaakt. 

Al die dekens worden aan elkaar gekoppeld tot één heel grote deken. Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt, welke worden geschonken aan mensen overal ter wereld die ze hard nodig hebben.

Bibliotheek Heerenveen: elke vrijdagmorgen en ook de 1e van de maand op maandag van 10.00 tot 12.00 uur

Zie ook op Facebook: DeGrootsteGehaakteDekenVanDeWereld

Foto Inge Wiersma

              Foto: Inge Wiersma, www.tiwifotografie.nl