Haak maar aan

De bibliotheken van Akkrum en Heerenveen zijn aangehaakt bij een haakproject in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018: de grootste gehaakte deken van de wereld maken. Regelmatig komt een groep haaksters bijeen om onder het genot van een kopje koffie of thee gezamenlijk een aantal granny squares te haken.

Eén grote deken

Haak maar aan in Heerenveen

Heerenveen haakt mee aan een deken ter grootte van liefst vijf voetbalvelden. Daarmee hoopt Fryslân in 2018 het Guinness Book of Records te halen. Begonnen wordt met het haken van zoveel mogelijk zogenaamde granny squares van 10 bij 10 centimeter. Deze worden vervolgens tot dekens van 1.40 bij 2.00 meter aan elkaar gehaakt. Kleur, materiaal en patronen zijn niet belangrijk, als de maat maar klopt.

In 2018 worden al die dekens aan elkaar gekoppeld tot één heel grote deken. Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt, welke worden geschonken aan mensen overal ter wereld die ze hard nodig hebben.

Er wordt al gehaakt in wijkcentra en kerken en nu dus ook in de bibliotheek. Lijkt het u leuk om ook aan te haken? U bent van harte welkom!

Bibliotheek Heerenveen:
Elke vrijdagmorgen en ook de 1e van de maand op maandag van 10.00 tot 12.00 uur