Hulp bij belastingen

advies

In de gemeente Heerenveen zijn verschillende instanties en instellingen waar u terecht kunt met uw vragen over de belastingen.

De Barones

De Barones, steunpunt voor uitkeringsgerechtigden, gehandicapten en minima, helpt bij vragen op het gebied van gemeentelijke belastingen, minimavoorzieningen, belastingen (KGB, inkomstenbelasting, toeslagen en heffingskortingen).

Spreekuur
Wijkcentrum De Kempenaer, Dr Wumkeslaan 4, 8442 EM Heerenveen
Dinsdag 10.00 - 12.00 uur en 13.30 - 15.30 uur
Woensdag en donderdag 10.00 - 12.00 uur
Er kan een afspraak gemaakt worden via tel. 0513-62 41 27

Op maandagmiddag is er een speciaal belastingspreekuur voor wie problemen heeft met een aangifte of aanslag, of daaraan gekoppelde fiscale onderwerpen zoals huurtoeslag of zorgtoeslag. In maart en april kan men terecht voor de reguliere inkomstenbelasting aangiftes. Het spreekuur is voor iedereen gratis; er wordt wel een vergoeding gevraagd voor kosten.

Op dinsdagmiddag kan men ook terecht in Steunpunt Akkrum, te vinden in de bibliotheek, Boarnswâl 15, 8491 ER Akkrum, tel. 06-23861982. 
 

FNV Heerenveen

FNV leden kunnen hulp krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte. Een afspraak kunt u maken afspraakmakenfnv.nl (vanaf 06-02-2018 tot 09-04-2018). Daar vindt u ook meer informatie over deze dienstverlening. De belastingservice van de FNV is gratis voor leden. De invulperiode is van 1 maart tot 1 mei. Belangrijk is dat u uw machtigingscode meeneemt.

Heerenveen: NHI Studiebegeleiding, Gemeenteplein 65
Contactpersoon 06-20391458, dinsdag en donderdag 19.00-20.00 uur
e-mail: fnvnbelastservheerenveen@live.nl

CNV

Op de website cnv.nl staat een link naar alle informatie over de hulp bij belastingaangifte en huur-en zorgtoeslag. Niet alles is gratis. Als tegemoetkoming in de organisatiekosten van de Belastingservice vragen zij een bijdrage per aangifte. CNV-leden ontvangen korting.

CNV belastingservice hele jaar door: tel. 030-751001

 

ANBO Belastingservice

Vrijwilligers van ANBO komen graag bij u thuis om u te helpen bij het invullen van uw aangifteformulier. U krijgt dan ook meteen hulp bij zorg- en huurtoeslag.

De belastingservice is er voor gepensioneerden of vutters met een verzamelinkomen tot € 35.000,- (alleenstaanden) of € 50.000,- (gehuwden of samenwonenden). Belastinginvullers maken onkosten om u te helpen. Daarom mogen zij een kleine onkostenvergoeding voor reis-, kopieer- en printkosten aan u vragen. Die bedraagt nooit meer dan €12,- per huishouden. De vergoeding betaalt u aan de belastinginvuller zelf.

De ANBO vraagt daarnaast om een machtiging af te geven om eenmalig € 5,50 te incasseren, bedoeld voor de organisatiekosten. Deze  € 5,50 krijgt een ANBO-lid echter wel weer teruggestort (laatste week van mei). De € 5,50 van de fiscaal partner die géén lid is, wordt niet vergoed. Voor een afspraak met een belastinginvuller in de buurt kan men bellen met de ledenservice: 0348 - 46 66 90.  
 

PCOB

Voor een afspraak kunt u bellen naar het volgende speciale, landelijke telefoonnummer: 0900 – 040 1437 (€ 0,10 per minuut). Dit nummer is elke werkdag bereikbaar tussen 9.30 en 12.30 uur. Er wordt dan doorverwezen naar een vrijwilliger in de buurt.

De Belastingservice van de PCOB is een service voor alle leden van ouderenorganisaties (PCOB, Unie KBO en ANBO) die een eenvoudige aangifte hebben, gepensioneerd zijn en met een inkomen (AOW-uitkering aangevuld met pensioen) tot € 35.000,- per jaar voor alleenstaanden of € 50.000,- voor een echtpaar of samenwonenden.

Een vrijwilliger komt bij u thuis. Belastinginvullers maken onkosten om u te helpen. Daarom mogen zij een kleine onkostenvergoeding voor reis-, kopieer- en printkosten aan u vragen. Die bedraagt nooit meer dan € 12,- per huishouden. Daarnaast vraagt de PCOB een eigen bijdrage van € 5,50 voor alleenstaanden en € 11,- voor een echtpaar. U betaalt dit via een eenmalige machtiging.  
 

OOVH

De service van de OOVH (Onafhankelijke Ouderen Vereniging Heerenveen e.o.) is alleen voor leden. 
 

Betaalde adviseur: maatwerk

Kunt u geen gebruik maken van de voorgaande opties of is uw aangifte wat ingewikkelder? Dan is daar nog de betaalde belastingadviseur.

Via belastingadviseurs-vergelijken.nl kunt u per regio op zoek gaan naar een geschikte adviseur. Ook kunt u hier gratis offertes aanvragen.

U kunt er ook voor kiezen een adviseur in te schakelen die is aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals het Register Belanstingadviseurs. Adviseurs in dit register hebben minimaal een hbo-opleiding. Bovendien volgen zij verplicht bijscholing, hebben ze een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een tuchtregeling. Leden van het Register vindt u via rb.nl.