Maand van de Geschiedenis

Opstand is dit jaar het thema van de Maand van de Geschiedenis. Na het zoet van vorig jaar met het thema Geluk keert de Maand van de Geschiedenis dit jaar terug naar tijden van oproer en verzet. Verschillende lezingen en activiteiten sluiten aan op dit thema.

De Maand van de Geschiedenis valt samen met het 100-jarige bestaan van bibliotheek Heerenveen. Ook hieraan besteden we uitgebreid aandacht. Bekijk hier het programma.


Activiteiten in de Maand van de Geschiedenis

 • Historische rondleiding door Heerenveen Bekijk details

  Bibliotheek Heerenveen oude pand Van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Heerenveen

  Ervaren gidsen van de Werkgroep Oud-Heerenveen nemen belangstellenden op zaterdag 20 oktober mee langs historisch interessante punten in het centrum van Heerenveen. Daaronder is ook het pand aan de Vleesmarkt, waarin de bibliotheek vanaf de oprichting in 1918 gehuisvest was tot 1965.

  za 20 okt

 • Jongerencentrum De Stoater Bekijk details

  Jongerencentrum De Stoater in Jubbega Van 19:30 tot 22:00 | Jubbega - MFG De Kompenije

  Op vrijdag 26 oktober om 19.30 uur geeft Harry Veenstra een lezing over de historie van het Jubbegaster sociaal-cultureel centrum De Stoater in MFG De Kompenije aan de Ericalaan in Jubbega. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

  vr 26 okt

 • Het oneindige conflict Bekijk details

  Het oneindige conflict - Berry van der Ende Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

  Op woensdagavond 31 oktober vertelt historica Berry van der Ende over utopische-dystopische romans in de bibliotheek van Heerenveen. Zij doet dit aan de hand van haar boek ‘Het oneindige conflict’. Met name de 9/11-romans worden vergeleken met bekende dystopische werken, zoals van George Orwell (‘1984’), Aldous Huxley en William Golding. De aanvangstijd is 19.30 uur en aanmelden is gewenst. Deze interactieve lezing vindt plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis, die als thema Opstand heeft.

  wo 31 okt