Muziek in de bibliotheek

Muziekluisterplek in bibliotheek Heerenveen

Voor muziekliefhebbers heeft de bibliotheek van Heerenveen een speciale luisterhoek met aanraakscherm. Hier kunnen gratis de nummers worden beluisterd van Muziekweb, met ruim zes miljoen nummers de grootste muziekbibliotheek van Europa. Deze luisterplek is te vinden op de eerste verdieping van de bibliotheek.

Luister in de bibliotheek

Binnen de bibliotheek kan iedereen ook naar de volledige tracks luisteren op een van de internetpc’s en op de eigen laptop of tablet. Ga hiervoor naar muziekweb.nl/luister. Via deze website kunnen ook alvast fragmenten worden beluisterd. Muziekweb is dé muziekgids van de bibliotheek, met uitgebreide informatie over artiesten, componisten en muziekstijlen.
Zet de koptelefoon op en ga op ontdekkingsreis!

Bijzondere collecties

Muziekweb

In de Muziekweb-bibliotheek bevindt zich ook een groot aantal Friese cd’s, die volledig kunnen worden beluisterd. Een ander bijzonder onderdeel is het Fonos archief, dat bestaat uit gedigitaliseerde muziek van Nederlandse bodem vanaf de jaren vijftig. Denk hierbij aan muziek van tv-series als de Familie Knots, de Stratemakeropzeeshow en Pipo de Clown, maar ook van Conny Stuart, Snip en Snap, Neerlands Hoop in Bange Dagen en Golden Earring. Unieke lp’s en cd’s die niet meer in de handel zijn, kunnen hierdoor weer door iedereen gehoord.

Ook aan te vragen

Wie een account heeft gemaakt kan verlanglijstjes en afspeellijsten maken, en tegen een kleine vergoeding kunnen cd’s ook worden aangevraagd.


Ter kennismaking: de Fonos playlist

Fonos playlist van Muziekweb.nl

De Muziekweb Playlist is bedoeld als kennismaking met muziek rond specifieke thema's. De Playlist vormt één geheel: er kan niet in worden door- of teruggespoeld.
De Muziekweb Playlist wordt u aangeboden in samenwerking met Buma en Sena.

Meer Playlists >