The Game of Fean

The Game of Fean

Op 20 november heeft wethouder Broekhuizen officieel het nieuwe spel, The Game of Fean, geopend. In een goede samenwerking tussen diverse (culturele) partijen is er een nieuwe manier gevonden om kinderen, jongeren en gezinnen uit te dagen om kennis te maken met de historie van Heerenveen.

Interactief spel

Het interactieve spel wordt gespeeld door middel van tablets en daagt jong en oud uit om in een race tegen de klok kriskras door Heerenveen op zoek te gaan naar puzzelstukjes die een schatkaart onthullen. Deelnemers leren op deze manier het cultureel erfgoed van Heerenveen kennen met het centrum als historisch speelveld.

Het initiatief voor dit spel komt van de combinatiefunctionaris cultuur, Pieter Jan Struik, die een werkgroep heeft samengesteld bestaande uit de vier culturele partners, Museum Heerenveen, Posthuis Theater, Bibliotheek en Ateliers Majeur, en diverse vertegenwoordigers uit het onderwijs. Het spel past hierdoor goed bij de samenwerking in het culturele veld én bij de kerndoelen van het onderwijs. In eerste instantie is The Game of Fean ook voor deze doelgroep ontwikkeld. Maar tijdens diverse try-outs bleek dat ook volwassenen hier een leuke uitdaging aan hebben. The Game of Fean is daarom te boeken voor scholen, gezinnen, toeristen en als bedrijfsuitje. Het startpunt is Museum Heerenveen. Boeken kan via de knop hieronder.

Game of Fean