Het thema van de Boekenweek is natuur. Het Natuurgeschenk; verhalen over de natuur is een cadeautje van de bibliotheek. De complete verhalen vindt u op onze Facebookpagina's.  

Boekenweek activiteiten

Zadenbibliotheek in de bieb van Joure

Luister naar liedjes over de natuur

Hoe kun je nog meer van de Nederlandse natuur genieten? Met muziek van o.a. Ellen ten Damme, Nynke Laverman en Bløf.

Literaire landkaart voor leden

Zolang de voorraad strekt kunt u in de bibliotheek de Literaire Landkaart van Nederland cadeau krijgen. Een verrassende kijk op ons land.

De "officiële trailer" van de Boekenweek

Tijdens de Boekenweek publiceren we hier de verhalen. De collectie wordt dus steeds groter. De verhalen zijn geschreven door lezers natuurliefhebbers, voorbijgangers en bibliotheekmedewerkers.

Veel plezier tijdens het lezen.

Natuur, ik snap er vaak niks van. En juist dat is zo magisch. Alles weten over natuur kan niet. We weten meer niet dan wel. Toch zijn er heel veel mensen die hun best doen om veel te weten over natuur. Maar geniet ik nu meer van iets dat ik weet of van iets dat ik niet weet?  

Verhaal door: Martijn Broekman, Landschapsbeheer Friesland

Als je vanuit het zuiden naar het noorden van Fryslân rijdt dan is de horizon een streep, die de zeedijk is. Ga eens op de zeedijk staan en ervaar het uitzicht. Zo mooi en zo rustgevend. Het is stil, kleurrijk, oorspronkelijk, een en al ruimte en weidsheid.  

Verhaal van Nynke Andringa

Lekker opfrissen op de fiets of een wandeling over idyllische bospaadjes doen mij erg goed. Ik hou van de rust en geniet veel van de mooie natuur die we hier in Friesland bezitten. In het weekend even eropuit, of na een lange werkdag wat energie bijtanken met een tochtje. En de laatste tijd wordt de natuur alsmaar uitgebreid met nieuwe bloemsoorten.

Verhaal van Rienk Kan

We hebben het allemaal even heel koud gehad, maar deze week komen de lentekriebels toch echt weer naar boven. En met dit warme weer komen ook mijn favoriete dieren langzaam weer tevoorschijn; libellen.  

Verhaal van Emily Kroezen