Ons managementteam

Ons managementteam stelt zich graag aan u voor.

Vlnr: Cora Fokke, Sytske Atsma, Willemijn Schaapman, Dilly van Empel, Nynke Andringa.

Sytske Atsma, directeur/bestuurder

Sytske Atsma

De bibliotheek is een boeiende en dynamische branche waarin veel vernieuwingen plaatsvinden. Een leven lang lezen is een leven lang leren, een mooi credo als leidraad voor de vele activiteiten in onze bibliotheken. Als bibliotheek willen we mensen inspireren en wegwijs maken als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid. We zien ons zelf als onderdeel van de lokale gemeenschap, dat is ons vertrekpunt en dat willen we uitstralen. We zijn er voor iedereen en iedereen is van harte welkom.

Als directeur/bestuurder ben ik eindverantwoordelijk voor Bibliotheken Mar en Fean. We zijn goed op weg, kijken met vertrouwen naar de toekomst en die bredere rol van de bibliotheek die past ons als een warme jas. En … het lezen van een mooi boek dat blijft natuurlijk genieten.  

Cora Fokke, Manager Digitale en Educatieve Bibliotheek

Cora Fokke

Lezen en plezier in lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0-18 jaar. Wij werken daarom samen met het onderwijs en ouders aan leesbevordering en mediawijsheid.
De bibliotheek wil graag ook digitaal zichtbaar zijn, op social media als Facebook en Twitter. Maar ook via onze website waarmee wij de activiteiten van de bibliotheken onder de aandacht van leden en niet-leden brengen.

De collega’s van marketing en communicatie willen de bibliotheek en alles waar zij voor staat op de kaart zetten en zo zoveel mogelijk mensen bereiken. Leiding geven aan zo’n inspirerend team, daar word ik blij van.

Willemijn Schaapman, Manager Bibliotheken De Fryske Marren

Willemijn Schaapman

De bibliotheekwereld is in beweging en dat is dagelijks te merken. Geen dag is hetzelfde. Naast het leiding geven aan een team van enthousiaste collega’s in De Fryske Marren heb ik zitting in een aantal provinciale werkgroepen.
Wat daar besproken en ontwikkeld wordt en/of gebeurt speel ik weer door naar/binnen onze eigen organisatie.

De vele contacten binnen maar ook buiten de eigen organisatie en de constante ontwikkelingen die gaande zijn maken mijn functie tot een zeer unieke en afwisselende.

Nynke Andringa, Manager Bibliotheken Heerenveen

Nynke Andringa

Een leuke en afwisselende baan met veel reuring in de grote bibliotheek en twee kleinere waar (op een andere manier) ook van alles te doen is. De bibliotheek als maatschappelijk hart van de samenleving en lokale verankering, dat zijn onze speerpunten.

Als team werken we enthousiast aan het realiseren en uitbouwen hiervan en het drukbezochte Seniorcafé, de DigiTaalhuizen en de Historische Informatiepunten zijn een paar sprekende voorbeelden.

Dilly van Empel, Manager Bibliotheken Súdwest-Fryslân

Dilly van Empel

Ik zie het als een uitdaging om het beste uit de medewerkers te halen en ze mee te nemen in de vernieuwing. De bibliotheek is volop in ontwikkeling.

We zitten momenteel midden in de transitie Van Collectie naar Connectie: de bibliotheek als een ontmoetingsplek waar heel veel mogelijk is op maatschappelijk en cultureel gebied en waar iedereen welkom is.
Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving, zich kan ontwikkelen en zelfredzaam is.

Dit alles gebeurt, samen met onze samenwerkingspartners, op vele manieren. Al met al zijn we goed op weg, maar er is ook nog een wereld te winnen. Een geweldige uitdaging!