Ons managementteam

Ons managementteam stelt zich graag aan u voor.

Vlnr: Sytske Atsma, Willemijn Schaapman, Dilly van Empel, Nynke Andringa.

Sytske Atsma, directeur/bestuurder

Sytske Atsma

De bibliotheek is een boeiende en dynamische branche waarin veel vernieuwingen plaatsvinden. Een leven lang lezen is een leven lang leren, een mooi credo als leidraad voor de vele activiteiten in onze bibliotheken. Als bibliotheek willen we mensen inspireren en wegwijs maken als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid. We zien ons zelf als onderdeel van de lokale gemeenschap, dat is ons vertrekpunt en dat willen we uitstralen. We zijn er voor iedereen en iedereen is van harte welkom.

Als directeur/bestuurder ben ik eindverantwoordelijk voor Bibliotheken Mar en Fean. We zijn goed op weg, kijken met vertrouwen naar de toekomst en die bredere rol van de bibliotheek die past ons als een warme jas. En … het lezen van een mooi boek dat blijft natuurlijk genieten.  

Willemijn Schaapman, Manager Bibliotheken Mar en Fean

Willemijn Schaapman

De bibliotheekwereld is in beweging en dat is dagelijks te merken. Geen dag is hetzelfde. Naast het leiding geven aan een team van enthousiaste collega’s Educatie, Marketing en Communicatie, heb ik zitting in een aantal provinciale werkgroepen.
Wat daar besproken en ontwikkeld wordt en/of gebeurt speel ik weer door naar/binnen onze eigen organisatie.

De vele contacten binnen maar ook buiten de eigen organisatie en de constante ontwikkelingen die gaande zijn maken mijn functie tot een zeer unieke en afwisselende.

Dilly van Empel, Manager Bibliotheken Súdwest-Fryslân

Dilly van Empel

Ik zie het als een uitdaging om het beste uit de medewerkers te halen en ze mee te nemen in de vernieuwing. De bibliotheek is volop in ontwikkeling.

We zitten momenteel midden in de transitie Van Collectie naar Connectie: de bibliotheek als een ontmoetingsplek waar heel veel mogelijk is op maatschappelijk en cultureel gebied en waar iedereen welkom is.
Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving, zich kan ontwikkelen en zelfredzaam is.

Dit alles gebeurt, samen met onze samenwerkingspartners, op vele manieren. Al met al zijn we goed op weg, maar er is ook nog een wereld te winnen. Een geweldige uitdaging!