Vacatures

Voor ons team leesconsulenten zijn wij op korte termijn op zoek naar een enthousiaste LEESCONSULENT BASISONDERWIJS voor 20 uur per week

De functie

Bibliotheken Mar en Fean werkt intensief samen met basisscholen aan de verbetering van de leerlingresultaten op het gebied van leesvaardigheid, taalvaardigheid en mediawijsheid.

We maken daarvoor met succes gebruik van het landelijke programma Bibliotheek op school. Met de Bibliotheek op school gaan bibliotheken, basisscholen en gemeenten strategische meerjarige samenwerkingsverbanden aan.

Als leesconsulent basisonderwijs ben je de vertegenwoordiger van de bibliotheek binnen de basisschool. Je adviseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten en locatiedirecties bij de uitvoering van het leesbeleid. Dit gebeurt op basis van het lees- en mediaplan dat door de leescoördinatoren van de school in samenwerking met de leesconsulent basisonderwijs is opgesteld. Je zorgt voor een aantrekkelijke (digitale) collectie en voert leesbevorderingsprojecten uit op de school.

Het team leesconsulenten bestaat op dit moment uit 8 personen. Elk teamlid heeft een eigen werkgebied en is daarnaast verantwoordelijk voor een portefeuille (b.v. Kinderboekenweek of Mediawijsheid).  

Wij vragen

Je hebt een passende opleiding op MBO-4 niveau afgerond, in de richting informatie & advies, jeugd of onderwijs. Je bent een echte netwerker, hebt aantoonbaar didactische vaardigheden en je bent communicatief sterk. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met de doelgroep en een brede kennis van jeugdliteratuur. Je beschikt over actuele kennis op het gebied van leesbevordering, digitale vaardigheden, mediawijsheid en leer- en lesmethodes.
Samenwerken in teamverband trekt je aan, maar je kunt ook prima zelfstandig werken.

Je bent ondernemend, klantgericht, representatief en flexibel en je hebt een pro-actieve werkhouding. Je bent gemotiveerd om bij te dragen aan het leesplezier, de taalontwikkeling en mediawijsheid van basisschoolleerlingen. Flexibele inzetbaarheid voor wat betreft de omvang van het aantal uren per week als leesconsulent is daarom een pré.

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je beschikt over eigen vervoer.

Wij bieden

Een uitdagende functie met ontwikkelingsmogelijkheden. De functie is ingeschaald conform schaal 6 van de cao Openbare Bibliotheken (minimaal € 1.957,- en maximaal € 2.668,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).

De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging bij gebleken geschiktheid.  

Werktijden

Je hebt flexibele werktijden; het werkrooster wordt in overleg vastgesteld. Om in de schoolvakanties vrij te kunnen zijn, werk je wekelijks extra. Het werkgebied is de gemeente De Fryske Marren. Je werkplek is bibliotheek Lemmer.

Sollicitatie/Informatie

Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met Wiesje Eppinga, domeincoördinator.
Telefoon 0513 657226 of 06 12740987 (maandag t/m donderdag).
Je sollicitatiebrief en cv kun je uploaden via de website www.werkeninfriesland.nl Reageren kan tot en met 20 december 2017.

Tijdens het sollicitatiegesprek vragen we je een korte presentatie te houden, waarin je educatieve en adviesvaardigheden en je talent op het gebied van relatiebeheer naar voren komen.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben medewerkers van Bibliotheken Mar en Fean voorrang.