Ontdek It Gysbert Japicxhûs

Het museum vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de Friese taal. Met vijf tentoonstellingen wordt de traditie en oorsprong van de Friese taal belicht met een centrale rol van Gysbert Japicx.

Voordeel bij een dagje uit

Puzzelmuseum Joure

Boordevol logische puzzels, breinbrekers en raadsels. Er is ook volop gelegenheid om zelf te puzzelen. Laat u verrassen op een leuke en enthousiaste manier door magisch entertainment.

Modelspoormuseum Sneek

Modeltreinen waren in het begin slechts bedoeld als speelgoed. Ze waren van blik met een opwindmotor en reden pas later op elektriciteit. Het museum heeft een flinke collectie van die oude treinen.

Voordeel in musea

Jopie Huisman Museum Workum

Beleef het verhaal van Jopie in woord, beeld en geluid. Hoor hem vertellen over zijn werk, zijn helden en inspiratiebronnen. Hij voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies.

Andere voordelen met je biebpas

Museum Heerenveen: uniek dubbelmuseum

In het Heereneen Museum ontdekt u archeologische vondsten, historische objecten, de sportcultuur en indrukwekkende kunst.
De korting geldt voor het tweede toegangsbewijs.

Museum Hindeloopen

Ontdek het rijke verleden van Hindeloopen. Maak kennis met de Hindelooper klederdracht, het schilderwerk en de interieurs. En natuurlijk de visserij, de koopvaardij en de toenmalige haven.

Museum Belvédère

In het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Hét museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland. De korting geldt voor het tweede toegangsbewijs.

Het Ir. D.F. Woudagemaal Lemmer

Beleef de kracht van stoom. Het gemaal is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Zes dagen per week zijn er rondleidingen. Ook is er een audiotour app met beknopte rondleiding beschikbaar.

Kinderboerderij De Naturij

Weer of geen weer! Kom eens kijken op de grootste Kinderboerderij van het Noorden. Naast veel dieren vind je een speeltuin, een speelhal, springkussens, een spartelbad, een verkeerstuin en een natuurwandelpad.  

AquaZoo Friesland

De Aquazoo heeft een uitgebreide diercollectie beleef je letterlijk en figuurlijk een spetterend dagje uit. Sta neus aan neus met zeehonden, beleef de zeeberenshow of wandel over het strand met pinguïns.

Theater Sneek

Voor speciale voorstellingen biedt het theater
€ 2,- korting voor bibliotheekleden.
Het gaat dan om voorstellingen die op een of andere manier met boeken of lezen te maken hebben.

Ontdek dbieb!

Bij dbieb kun je blijven lezen, leren, maken & ontmoeten. Met een uitgebreid aanbod aan cursussen, lezingen, workshops valt er altijd iets te ontdekken! Met je biebpas krijg je ook nog eens 10% korting. Kijk, dat is mooi meegenomen!