Van 24 januari tot en met 3 februari worden weer de Nationale Voorleesdagen gehouden, met veel activiteiten rond het prentenboek van het jaar: Ssst! De tijger slaapt.

De campagne van de Nationale Voorleesdagen heeft tot doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier.  

Activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen

 1. Feest in de bieb!

  Woensdagochtend 24 januari om 9.30 uur is de feestelijke opening van de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek van Heerenveen. Samen met Het Muziekbeestje (Hinke Strien) maken peuters daar dan luisterend, zingend, dansend en muziek makend kennis met het Prentenboek van het jaar 2018: 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup.

  Van 09:30 tot 10:30

  Bibliotheek Heerenveen

  wo 24 jan

 2. Voorstelling Inkipinki met 'Ssst! De tijger slaapt'

  In het kader van De Nationale Voorleesdagen 2018 komt Inkipinki poppentheater met de voorstelling Ssst! De tijger slaapt.

  24 januari 2018 t/m 2 februari 2018

  Bibliotheek Bolsward, Makkum, Workum, Sneek, Koudum en Wommels

  24 jan t/m 02 feb

 3. Ssst! De tijger slaapt bij Spelen met Boek&Muziek in Balk

  We gaan weer Spelen met Boek&Muziek!

  Van 15:00 tot 15:45

  Balk

  do 25 jan

 4. 'Ssst! De tijger slaapt' bij Spelen met Boek&Muziek in Lemmer en Joure

  We gaan weer Spelen met Boek&Muziek!

  27 januari 2018

  Lemmer en Joure

  za 27 jan

 5. BoekStart inloopochtend

  Op vrijdag 2 februari wordt tijdens de BoekStart-inloopochtend in de bibliotheek van Heerenveen aandacht besteed aan het Prentenboek van het Jaar. Dat is Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup.

  Van 10:00 tot 11:00

  Heerenveen

  vr 02 feb

 6. Inkipinki en de tijger

  Voor de Nationale Voorleesdagen 2018 is Inkipinki poppentheater weer vrolijk aan het werk met een nieuwe voorstelling, geïnspireerd door het Prentenboek van het jaar 2018 'Ssst!, de tijger slaapt'. Op woensdag 14 februari zijn kinderen van 3 t/m 7 jaar van harte welkom om deze voorstelling te komen bekijken.

  Van 15:00 tot 15:45

  Bibliotheek Heerenveen

  wo 14 feb

Meer

Prentenboeken Top 10

Tomke-utdielboekje

It nijste útdielboekje fan Tomke is klear! Tidens de Nasjonale Foarlêsdagen wurdt dit boekje fergees útdield yn de biblioteken.  

Cadeautje voor nieuwe leden

Tijger. Cadeautje tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Alle kinderen tot 7 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek ontvangen een vingerpopje van het prenten- boek van het jaar, zolang de voorraad strekt.

Speciale uitgave

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt Ssst! De tijger slaapt uit in een mini-editie met gratis app voor € 4,95. Te koop in de boekhandel.

Haakpatroon Tijger

Haak je eigen tijger

Nieuwe jeugdleden krijgen Ssst! De tijger slaapt cadeau als ze lid worden. Ben je al lid en wil je ook een tijger, dan kun je via Haked een haakpatroon bestellen.