Hulp bij belastingen

In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn verschillende instanties en instellingen waar u terecht kunt met uw vragen over de belastingen.

Papierwinkel Sociaal Collectief in Bibliotheek Sneek

Vanaf 1 januari 2018 is de Stichting Sociaal Collectief verantwoordelijk voor het samenlevingsopbouwwerk in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onderdeel van het Sociaal Collectief is de Papierwinkel.

De medewerkers van de Papierwinkel zijn deskundige vrijwilligers met een financiële en/of juridische achtergrond of stagiaires die een sociaal juridische opleiding volgen. Zo helpen zij met het digitaal aanvragen van toeslagen, uitkeringen en belastingaangifte doen. Of helpen ze bij het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld minimaregelingen of kwijtscheldingen.

De Papierwinkel heeft een telefonisch en een inloopspreekuur in Bibliotheek Sneek.

  • Telefonisch spreekuur: op woensdag van 9.30 - 10.30 uur, tel. 06-50286430
  • Inloopspreekuur: op donderdag van 9.00 - 12.00 uur (ook zonder afspraak)

In de maanden maart en april is er van 9.00 - 16.00 uur iemand aanwezig die u kan helpen met uw belastingaangifte.

Tip: Neemt u bij een bezoek aan het inloopspreekuur alle papieren mee die van belang kunnen zijn. Probeer formulieren alvast zoveel mogelijk zelf in te vullen.

FNV

FNV leden kunnen hulp krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte. Een afspraak kunt u maken afspraakmakenfnv.nl. Daar vindt u ook meer informatie over deze dienstverlening. De belastingservice van de FNV is gratis voor leden. De invulperiode is van 1 maart tot 1 mei. Belangrijk is dat u uw machtigingscode meeneemt.

CNV

Op de website cnv.nl staat een link naar alle informatie over de hulp bij belastingaangifte en huur-en zorgtoeslag. Niet alles is gratis. Als tegemoetkoming in de organisatiekosten van de Belastingservice vragen zij een bijdrage per aangifte.

  • Voor leden: Eenpersoonsaangifte € 10,-
  • Fiscaalpartner-aangifte € 14,- (voor u en uw partner)
  • Huur- en zorgtoeslag (gratis)
  • Voor niet-leden: eenpersoonsaangifte € 57,-; fiscaal Partner-aangifte € 85,- (voor u en uw partner); huur- en zorgtoeslag € 10,-

ANBO

Vrijwilligers van ANBO komen graag bij u thuis om u te helpen bij het invullen van uw aangifteformulier. U krijgt dan ook meteen hulp bij zorg- en huurtoeslag.  

De belastingservice is er voor gepensioneerden of vutters met een verzamelinkomen tot € 35.000,- (alleenstaanden) of € 50.000,- (gehuwden of samenwonenden). Belastinginvullers maken onkosten om u te helpen. Daarom mogen zij een kleine onkostenvergoeding voor reis-, kopieer- en printkosten aan u vragen. Die bedraagt nooit meer dan €12,- per huishouden. De vergoeding betaalt u aan de belastinginvuller zelf.

De ANBO vraagt daarnaast om een machtiging af te geven om eenmalig € 5,50 te incasseren, bedoeld voor de organisatiekosten. Deze € 5,50 krijgt een ANBO-lid echter wel weer teruggestort (laatste week van mei). De € 5,50 van de fiscaal partner die géén lid is, wordt niet vergoed. Voor een afspraak met een belastinginvuller in de buurt kan men bellen met de ledenservice: 0348 - 46 66 90.  

PCOB

Voor een afspraak kunt u bellen naar het volgende speciale, landelijke telefoonnummer: 0900 – 040 1437 (€ 0,10 per minuut). Dit nummer is elke werkdag bereikbaar tussen 9.30 en 12.30 uur. Er wordt dan doorverwezen naar een vrijwilliger in de buurt.

De Belastingservice van de PCOB is een service voor alle leden van ouderenorganisaties (PCOB, Unie KBO en ANBO) die een eenvoudige aangifte hebben, gepensioneerd zijn en met een inkomen (AOW-uitkering aangevuld met pensioen) tot € 35.000,- per jaar voor alleenstaanden of € 50.000,- voor een echtpaar of samenwonenden.

Een vrijwilliger komt bij u thuis. Belastinginvullers maken onkosten om u te helpen. Daarom mogen zij een kleine onkostenvergoeding voor reis-, kopieer- en printkosten aan u vragen. Die bedraagt nooit meer dan € 12,- per huishouden. Daarnaast vraagt de PCOB een eigen bijdrage van € 5,50 voor alleenstaanden en € 11,- voor een echtpaar. U betaalt dit via een eenmalige machtiging.  

Andere mogelijkheden

Kunt u geen gebruik maken van de voorgaande mogelijkheden, of is uw aangifte ingewikkeld, dan is er de optie om gebruik te maken van de betaalde belastingadviseur.

Via belastingadviseurs-vergelijken.nl kunt u per regio op zoek gaan naar een geschikte adviseur. Ook kunt u hier gratis offertes aanvragen.

U kunt er ook voor kiezen een belastingadviseur in te schakelen die is aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals het Register Belastingadviseurs. Adviseurs in dit register hebben minimaal een HBO-opleiding. Bovendien volgen zij verplicht bijscholing, hebben ze een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een tuchtregeling. Leden van het Register Belastingadviseurs vindt u via rb.nl.