Digisterker

De Bibliotheek organiseert de cursus Digisterker. Tijdens de cursus kunt u oefenen met het aanvragen en het gebruik van DigiD, uw persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de overheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. De cursus van vier bijeenkomsten helpt u uw weg te vinden bij de digitale overheid.

Gratis cursus - werken met de elektronische overheid

De overheid verwijst steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering.

Wat leert u?

In vier lessen leert u hoe en waar u informatie vindt en hoe u iets aan kunt vragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. U leert ook hoe DigiD aangevraagd en gebruikt kan worden. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd, u ontvangt een cursusboek en na afloop een certificaat.

Voor wie is het?

De gratis cursus is voor inwoners van gemeente Súdwest-Fryslân die al met internet kunnen omgaan. 

(Heeft u moeite met het gebruik van de computer en internet? Dan is de cursus Klik & Tik. De basis iets voor u. We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. U leert typen, e-mailen en u gaat het internet op. Daarna kunt u zelf gaan oefenen. Vraag aan de balie van uw bibliotheek naar de mogelijkheden.)

De volgende Digisterker start in Bibliotheek Sneek en is op vrijdag 16 november | 23 november | 30 november | 7 december van 9.30-11.30 uur.

In Bibliotheek Bolsward start de cursus zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden?
Dat kan in de bibliotheek of telefonisch Sneek: 0515-435240 | Bolsward: 0515-572880. 

Ervaringen van een cursist.