Muziek in de bibliotheek

Muziekluisterplek in bibliotheek Heerenveen

Muziekweb is een dienst van de muziekbibliotheek Rotterdam en dé muziekgids van de bibliotheek. De website biedt ruim zes miljoen nummers die binnen de bibliotheek gratis te beluisteren zijn. Ontdek nieuwe muziek op basis van je favoriete artiest of via de uitgebreide informatie over artiesten, componisten en muziekstijlen!

Bijzondere collecties

In de collectie van de muziekbibliotheek bevinden zich ook een groot aantal Friese cd’s, die volledig beluisterd kunnen worden. Een ander bijzonder onderdeel is het Fonos archief, dat bestaat uit gedigitaliseerde muziek van Nederlandse bodem tot de jaren 50. Denk aan muziek van tv-series als de Familie Knots, de Stratemakeropzeeshow en Pipo de Clown, maar ook van Conny Stuart, Snip & Snap, Neerlands Hoop in Bange dagen en Golden Earring. Unieke lp’s en cd’s die niet meer in de handel te koop waren, zijn hierdoor weer voor iedereen te beluisteren.

Luister in de bibliotheek

Muziekweb

Neem een kijkje op muziekweb.nl en beluister alvast fragmenten. De volledige tracks zijn in de bibliotheek te beluisteren op een van de internetpc’s of – binnen de muren van de bibliotheek – op de eigen smartphone, laptop of tablet. Sinds kort is hiervoor ook een speciale luisterhoek met touchscreen ingericht in de bibliotheek van Sneek en Bolsward.

Zet de koptelefoon op en ga op ontdekkingstocht in de grootste muziekbibliotheek van Europa!

Ook aan te vragen

Wie een account heeft gemaakt kan verlanglijstjes en afspeellijsten maken, en tegen een kleine vergoeding kunnen cd’s ook worden aangevraagd.

Ter kennismaking: de Fonos playlist

Ter kennismaking: de Fonosplaylist

De Muziekweb Playlist is bedoeld als kennismaking met muziek rond specifieke thema's. De Playlist vormt één geheel: er kan niet in worden door- of teruggespoeld.
De Muziekweb Playlist wordt u aangeboden in samenwerking met Buma en Sena.

Meer Playlists >