Súdwest Connect

Kom tijdens Súdwest Connect kennismaken met nieuwkomers bij jou uit de buurt. Ook in het 2018 zijn er gezellige bijeenkomsten in diverse bibliotheken. En als je langskomt: je kunt ook gewoon boeken lenen en inleveren.

Wat is het?

Het doel van Súdwest Connect is om inwoners uit de gemeente en nieuwkomers met elkaar te verbinden. De nieuwkomers die op dit moment in de gemeente wonen zijn statushouders die druk bezig zijn met hun inburgeringstraject. Tijdens de Connect evenementen krijgen zij de kans om in gesprek te gaan met lokale inwoners en andersom.

Súdwest Connect vindt een aantal keer per maand plaats, afwisselend in Bolsward, Sneek en Workum. Onder het genot van muziek, hapjes & drankjes en vooral veel gezelligheid, wordt er tijdens Workum Connect kennis gemaakt, geleerd, beleefd en gedeeld.

Súdwest Connect is een samenwerking tussen Gemeente Súdwest-Fryslân, Bibliotheken Mar en Fean, diverse inburgeringsscholen, lokale vrijwilligersorganisaties en sociaal ondernemers Hooman Nassimi, Sanne Kroezen en Nick Veenstra. Samen willen zij bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin nieuwkomers maatschappelijk betrokken zijn.

Kom ontdekken wat jij en de nieuwe inwoners van Súdwest Fryslân voor elkaar kunnen betekenen!

Wanneer en waar?

De bijeenkomsten van Súdwest Connect zijn op:

  • zondag 7 oktober in Bibliotheek Sneek van 14.00 - 16.00 uur
  • zondag 4 november in Bibliotheek Sneek van 14.00 - 16.00 uur
  • zondag 2 december in Bibliotheek Sneek van 14.00 - 16.00 uur