Strandbibliotheek Makkum: uniek!

Dit jaar is de Strandbieb op het strand van Makkum voor het twaalfde jaar open en dat is uniek in Nederland! Van zaterdag 21 juli tot en met zaterdag 1 september - iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur - is iedereen welkom. Je kunt ook al in de Strandbieb terecht in het weekend van 14 en 15 juli.

Wat is er te doen?

Een spannende detective in het Nederlands of Duits, een tijdschrift of een prentenboek, het is er allemaal en het is gratis. Lezen op het strand is heerlijk ontspannend. En wie het wat luxer wil, die huurt er een strandstoel en parasol bij. Op maandag en donderdag kunnen kinderen al hun energie en creativiteit kwijt bij de georganiseerde activiteiten. Dit jaar zijn er ook weer technische activiteiten zoals Tekenen met de 3D-pen en Creatief met techniek.

Kinderactiviteiten

De activiteiten voor kinderen beginnen altijd om 13.30 uur, behalve natuurlijk "Strandbieb bij zonsondergang", die begint om 20.15 uur. Een overzicht van alle activiteiten en meer informatie vind je in de agenda op de website. Handige flyers liggen bij de receptie van De Holle Poarte, op het Villapark, bij de jachthaven en in Bibliotheek Makkum (en natuurlijk in de strandbieb zelf!).
Aanmelden voor de activiteiten is niet nodig.

Bijzondere activiteiten dit jaar

Naast alle leuke activiteiten voor kinderen zijn we extra trots op:

  • De workshop emmer drummen door Jorrit Pruiksma (op donderdag 16 augustus)
  • De "meet en greet" met Annet Schaap, illustrator van de "Hoe overleef ik" en "Meester Jaap"-boeken en natuurlijk auteur van het bekroonde prentenboek Lampje (op zaterdag 25 augustus)
  • De tweetalige (Duits en Nederlands) verhalenwandelingen voor volwassenen o.l.v. een gids (op dinsdag 31 juli om 10.00 uur en dinsdag 7 augustus om 14.00 uur)

Lenen van een boek of tijdschrift

Om een boek te lenen bij de strandbibliotheek hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. Want het boek kan gewoon aan het einde van de dag weer teruggebracht worden naar de strandbieb.

Voor vakantiegangers die langer in Makkum verblijven zijn er speciale zomerabonnementen. Voor € 5,- of € 7,50 leen je een zomer lang maximaal drie of vijf boeken per keer, zo vaak je wilt.

Nu alleen nog maar hopen op veel mooi strandweer!

Lees de krant in de Strandbieb

Aan de wandel over het strand en toe aan een pauze?

Loop binnen in de Strandbieb en ga even lekker een van onze kranten lezen!
We hebben een aantal abonnementen dus er zit vast wel iets van je keus bij.