Naar de website Passend lezen

Passend Lezen is voor personen met een leesbeperking. Gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor alle leden die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Maar ook als u een andere beperking hebt waardoor lezen niet of moeilijk gaat, kunt u gebruik maken van gesproken boeken.

Er zijn twee mogelijkheden om gebruik te maken van Passend Lezen. De bibliotheek biedt gratis gesproken boeken aan voor haar bibliotheekleden. Daarnaast is er een dienst met meer mogelijkheden waar u apart lid van kunt worden.

Gratis gesproken boeken

Voor Passend Lezen heb je een abonnement van de bibliotheek én een internetverbinding nodig.

Voor leden van de bibliotheek is gebruik maken van de gesproken boeken kosteloos en heel eenvoudig. Wel heeft u een Verklaring Leesbeperking nodig.

Deze website van Passend Lezen biedt alleen gesproken boeken aan. 45.000 gesproken boeken!

Lid worden van Passend Lezen

Voor iedereen die blind, slechtziend of dyslectisch is. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

Het aanbod via deze website van Passend Lezen omvat dus veel meer dan de gratis website.

Naar Passennd lezen voor de jeugd

Gesproken boeken voor jeugd en jongeren

Als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is lezen best moeilijk. Passend Lezen is er ook voor jeugdleden. Met gratis gesproken boeken, via streaming.

Ontdek snel de spannendste, mooiste en gekste verhalen.

Naar Superboek

Superboek

Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek helpt je daarbij! Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden.

Heb je een leesbeperking en ben je onder de 18 jaar, kijk dan op de website van Superboek hoe je gratis lid kunt worden.