• Digi-Taal aan de slag!

  Wie niet goed kan lezen of schrijven, moeite heeft met rekenen of niet met de computer kan werken, kan veel problemen ondervinden in het dagelijks leven. Lezen is belangrijk, vaak zelfs noodzakelijk, bijvoorbeeld op het werk of om instructies of bijsluiters te lezen. Steeds vaker zijn lezen en digitale vaardigheden gecombineerd nodig.  

 • Vrijwilligers gevraagd voor Taalhuis

  Voor het Taalhuis in Bibliotheek Sneek worden nog vrijwilligers gezocht. De taalvrijwilliger helpt mensen één op één of in een klein groepje om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer te werken.

  Wie taalvrijwilliger wil worden heeft een voorliefde voor de Nederlandse taal en is digitaal vaardig.  

 • Uw bibliotheek gaat cashless

  Soms wilt u een klein bedrag betalen, dat kan op verschillende manieren; via de betaalautomaat, via pin of met iDeal. U kunt ook een tegoed op uw pas storten, kosten worden dan automatisch van uw tegoed afgeschreven, dat is handig.

  In onze bibliotheken ontvangen wij liever geen contant geld omdat het minder veilig is voor u en voor ons en omdat de verwerking ervan veel tijd kost.
   

 • Ons BiebBlog, uw gastblog

  Honderden boeken, films en tv-series hebben we besproken op ons BiebBlog. Lees-en kijktips met een persoonlijke, soms kritische noot, maar altijd even enthousiast.

  Bent u enthousiast over een boek en wilt u dit graag delen? Schrijf een gastblog op het BiebBlog Mar en Fean!

 • Kom langs en sla uw slag!

  Leden en niet-leden kunnen t/m 6 december zeer voordelig afgeschreven boeken en andere materialen kopen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Romans, thrillers, informatieve boeken, jeugdboeken, tijdschriften en dvd's; er is voor elk wat wils! 

  Boeken voor volwassenen worden verkocht voor één euro, jeugdboeken voor vijftig cent per stuk. Een tas vol boeken gaat de deur uit voor vijf euro.
   

 • Lid van Rabobank Sneek-ZWF?

  Bent u lid van Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland? Dan kunt u € 5,- van het Rabobank sponsorbudget weggeven aan uw favoriete vereniging, stichting of instelling. Wij hebben ons aangemeld voor deze actie.

  De opbrengst komt ten goede aan de Mamacafés die regelmatig georganiseerd worden in onze bibliotheken. Stemmen kan vanaf 1 december, via een speciale website. Stemt u op ons?
   

Agenda en nieuws

 • Agenda

  1. Mamacafé

   Op vrijdag 28 november wordt van 10.00 tot 11.00 in de Bibliotheek van Workum weer een Mamacafé gehouden. (Let op: de eerder aangekondigde bijeenkomst van 14 november is vervallen.)

   Van 10:00 tot 11:00

   Bibliotheek Workum

   28 nov

  2. Fryske Fynsten - Canticle

   Componist Wim van Ligtenberg vierde onlangs zijn 80e verjaardag. Hoog tijd voor een concert vol vernieuwende werken van deze nestor van de huidige Friese componisten!

   Van 14:30 tot 15:30

   Theater Sneek - Noorderkerkzaal

   30 nov

  3. Kunstvertoon - ‘Prenten – ingeprent (ge)weten’

   Start van de cursus ‘Prenten – ingeprent (ge)weten’.

   Van 19:30 tot 22:00

   Bibliotheek Sneek

   04 dec

  Meer

 • Nieuws

  1. Afscheidsexpositie Wilfriede Doppelfeld in bibliotheek Balk.

   Het is al weer heel wat jaren geleden dat de Keulse kunstenares Wilfriede Doppelfeld haar tweede woning aan de Meerweg in Balk betrok. De Friese weidsheid heeft veel invloed gehad op haar werk. Al in december...

   Publicatiedatum: 27 november 2014

  2. Mamacafé

   Tijdens het Mamacafé kunnen moeders (of vaders!) met een kindje tussen de 0 en 2½ jaar in een ontspannen sfeer andere ouders ontmoeten en ervaringen en tips uitwisselen. Terwijl de kleintjes lekker spelen...

   Publicatiedatum: 25 november 2014

  3. E-books collectie uitgebreid met recente toptitels

   Bibliotheken beschikken over steeds meer recente e-booktoptitels, die zij aan hun leden kunnen uitlenen. Dit is het gevolg van speciale afspraken die Bibliotheken hebben gemaakt met uitgevers. Bibliotheken...

   Publicatiedatum: 21 november 2014

  4. Kieft winnaar van de NS Publieksprijs

   Kieft van Michel van Egmond is de winnaar van de NS Publieksprijs 2014. Het boek over voormalig profvoetballer Wim Kieft ontving 28% van de stemmen en mag zich Boek van het Jaar 2014 noemen.

   Publicatiedatum: 20 november 2014

  5. Gratis voorleescursus in de Vaderweek

   Vanaf 17 november kunnen vaders de leerzame en leuke Voorleescursus van Bibliotheek.nl in samenwerking met de HEMA-academie volgen.

   Publicatiedatum: 24 oktober 2014

  6. Nieuw: 'Daan in de ruimte' boek met 3D-app

   Geef uw kinderen (vanaf circa 5 jaar) een heel nieuwe leeservaring! Met behulp van een speciale app komt Daan in 3D tot leven en kunnen kinderen mee met Daan op een virtuele ruimtereis. De techniek is...

   Publicatiedatum: 21 oktober 2014

  7. Literaire Dis

   De Friese bibliotheken presenteren van 12 t/m 26 november De Literaire Dis: een culinaire en literaire avond uit in restaurants en bibliotheken in Fryslân, geïnspireerd door "Een vlucht regenwulpen" van...

   Publicatiedatum: 17 oktober 2014

  8. Lees jij mee voor de Jonge Jury?

   Ben je tussen de 12 en 16 jaar en gek op lezen? Duik dan van half augustus tot en met eind februari de bibliotheek in en breng je stem uit op jouw favoriete boek! Voor de Jonge Jury kun je alle boeken...

   Publicatiedatum: 26 september 2014

   Jonge Jury

  9. Foto expositie Willie Smink in Balk

   De Kunstkring Gaasterland organiseert in de bibliotheek van Balk een foto expositie van Willie Smink uit Oudemirdum.

   Publicatiedatum: 19 september 2014

  Meer

Ut Sneker Muurke

Herinner-dingen van Snekers en oud-Snekers, verzameld in de hal van Bibliotheek Sneek.

Speel-o-theek Sneek

Informatie over de stad Sneek

Onze medewerkers tippen...

 • Naar ons BiebBlog
 • Naar ons BiebBlog
 • Naar ons Blog

Volg ons op ......

Juridisch spreekuur

Seniorweb in deze bibliotheek

Voordeel met je Biebpas

Zorg dat u uw Biebpas altijd bij u heeft voor korting bij theaters, dierenparken, musea en veel meer.

Bibliotheek Sneek

Onze laatste tweets

WelkBoek

Een nieuwe manier om je volgende boek te kiezen!

E-books en e-readers

Het aanbod van de bibliotheek, tips en links