Gambia-avond

12 december 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 3,50 | niet-leden € 5,-

opening van een kraamkliniek in Gambia

Op woensdagavond 12 december houdt de bibliotheek te Heerenveen een avond in het teken van Gambia. Verschillende organisaties zullen deze avond aanwezig zijn. Stichting Care for Gambia houdt een lezing, daarnaast komen PUM Netherlands Senior Experts hun verhaal vertellen. Djembé band Carrapide zorgt voor vrolijke muzikale noten. De avond begint om 19.30 uur. Aanmelden is gewenst.

Care for Gambia

Stichting Care for Gambia vertelt tijdens de lezing met welke projecten zij op dit moment bezig zijn. Een van deze projecten is de bouw van een Staff House voor verloskundigen en verpleegkundigen in Tujereng. Zij staan voor samenwerking en overleg met de Gambiaanse bevolking.

PUM Netherlands

PUM Netherlands Senior Experts is een non-profit organisatie opgericht door VNO-NCW. Al meer dan 30 jaar adviseren zij bedrijven in ontwikkelingslanden en opkomende markten die geen commerciële consultants kunnen betalen. Zij koppelen deze bedrijven aan Nederlandse professionals die hun jarenlange ervaring onbetaald willen overdragen.

Djembé

Djembeband Carrapide zorgt voor muzikale ondersteuning van de avond. Onder andere tijdens de pauze zullen zij hun repertoire laten horen.

Aanmelden

De toegangsprijs voor deze avond is € 3,50 voor leden van de bibliotheek en € 5,- voor niet-leden. Aanmelden voor deze avond is gewenst. Dat kan bij de servicebalie in de bibliotheek of via de knop hieronder.


Global Goals

De bibliotheek organiseert de komende tijd samen met onder meer het Duurzaamheidsplatform Heerenveen (DPH) een aantal voordrachten rond de Global Goals. Deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelen voor de periode 2015-2030 zijn vastgesteld door de Verenigde Naties en ook onderschreven door ons land.

De avond van Care for Gambia past ook in het kader van de Global Goals. Het gaat bij dat laatste om opvolgers van de vooral op ontwikkelingslanden gerichte Millennium Goals 2000-2015. De bredere Global Goals zijn nog weinig bekend, maar in Friesland zijn al veel mensen actief op dit gebied.

Meer over deze werelddoelen

Global goals