Tabletcafé: Google en Google-apps

19 september 2017, van 18:30 tot 20:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis

Frank Sinkeldam

Dinsdagavond 19 september staat Google centraal in het Tabletcafé van de bibliotheek van Heerenveen. Gastspreker Frank Sinkeldam uit Heerenveen gaat in op het bedrijf en de oprichters, de zoekmachine en de macht van Google. Daarbij komen ook privacyvraagstukken aan de orde. Vervolgens demonstreert hij een aantal populaire Google-apps. De aanvangstijd is 18.30 uur en de toegang is gratis.

Google apps

Frank Sinkeldam is een trouwe bezoeker van het Tabletcafé en deelt graag zijn kennis. Als vrijwilliger bij het Heerenveense woonzorgcentrum Coornhert State helpt hij senioren die digitaal vaardig(er) willen worden. Daarnaast is hij enthousiast amateurfotograaf en heeft hij een bedrijfje voor het digitaliseren van negatieven, dia’s en videofilms (Scanne.nl).

Tabletcafé

De bibliotheek organiseert tweemaal per maand op dinsdagavond een Tabletcafé. Van 18.30 tot 20.00 uur kunnen belangstellenden in de bibliotheek terecht om onder het genot van een kopje koffie of thee tips uit te wisselen en vragen te stellen over het gebruik van hun tablet, smartphone of e-reader. De toegang is gratis.

Doel van het Tabletcafé is om beschikbare kennis, weetjes en trucs met elkaar te delen in een gezellige en ongedwongen sfeer. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld het bewerken en ordenen van foto's, het lenen van e-books, het installeren van apps en het maken van een mailaccount.

Tabletcafé in bibliotheek Heerenveen

Zo nu en dan wordt er iets dieper op een onderwerp ingegaan tijdens een thema-avond. Zo zijn in de afgelopen twee seizoenen de bibliotheekapps behandeld, evenals reis-, muziek- en nieuwsapps. Wie ideeën heeft voor volgende thema-avonden of zelf een korte presentatie wil verzorgen, kan dit doorgeven tijdens het Tabletcafé of via heerenveen@bibliothekenmarenfean.nl.

Het Tabletcafé is ook open op:

3, 17 en 31 oktober
14 en 28 november

De toegang is gratis en de koffie staat klaar!