Mindert Wijnstra in het Seniorcafé

6 juni 2018, van 10:15 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: € 1,- incl. koffie of thee

Mindert Wijnstra

In het Seniorcafé van woensdag 6 juni is verhalenverteller Mindert Wijnstra de laatste gastspreker van het seizoen. Deze ochtend begint om 10.15 uur. Alle 55-plussers zijn van harte welkom. De toegangsprijs bedraagt € 1,00, inclusief koffie of thee.

Verhalenverteller

Verhalenverteller Mindert Wijnstra verstaat als geen ander de kunst om het publiek mee te nemen in de wereld van de verbeelding. De meeste van de volksverhalen spelen in Friesland en er zijn altijd wel een paar bij uit de omgeving waar verteld wordt.

Naast zijn werk als verhalenverteller is Mindert Wijnstra actief als schrijver van boeken, verhalen en teksten voor kinderen. Wijnstra publiceerde in 1997 de bundel 'It kweade wiif van Hylpen' met 60 verhalen waarvan nog sporen terug te vinden zijn in stad en dorp, zoals het Sint Petrusbeeld van Workum, het poepekrús bij Hurdegaryp en de moordenaarsboom bij Balk. Andere verhalenbundels zijn It lân achter de heuvel en De seefrou. Daarnaast publiceerde hij diverse kinder- en jeugdboeken.

Seniorcafé

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.
Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

Seniorcafé in bibliotheek Heerenveen