Mindert Wijnstra in het Seniorcafé

6 juni 2018, van 10:15 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: € 1,- incl. koffie of thee

Mindert Wijnstra

Op woensdag 6 juni is de Friestalige verhalenverteller Mindert Wijnstra te gast in het Seniorcafé van de bibliotheek in Heerenveen. De aanvangstijd is 10.15 uur en de toegangsprijs bedraagt €1, inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom in dit laatste Seniorcafé voor de zomervakantie met een spreker.

Mindert Wijnstra

Mindert Wijnstra is een kenner bij uitstek van Friestalige streekverhalen. In 1997 publiceerde hij de bundel It Kweade Wiif Fan Hylpen, met zestig verhalen waarvan nog sporen terug te vinden zijn in stad en dorp, zoals het Sint Petrusbeeld van Workum, het poepekrús bij Hardegarijp en de moordenaarsboom bij Balk.
In zijn programma neemt Wijnstra de toehoorders in hun verbeelding mee langs bekende en minder bekende plaatsen. Het zal door de spannende manier van vertellen weinig moeite kosten om mee op reis te gaan, bijvoorbeeld met het betoverde skûtsje dat niet vooruit was te branden, of met de jonker van Harkemastate van wie alleen de schedel terugkeerde…

Het zijn overigens niet alleen spannende verhalen die worden verteld, want de oude volksverhalen gaan ook over de zwakheden van de mens, over de domheid, de afgunst en de liefde, kortom: over het leven zelf. Vrolijke pastoors- en domineesverhalen worden afgewisseld met verhalen over domme boeren en slimme schippers, of omgekeerd.

Ook de natuur komt aan bod. Wijnstra vertelt verhalen over de hond, over vogels en vissen, over de eik en het riet, over natuurlijke en bovennatuurlijke zaken.

Seniorcafé

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.
Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

Seniorcafé in bibliotheek Heerenveen