Programmeren met micro:bits in Bibliotheek Bolsward

16 november 2017, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Bolsward, voor volwassen mannen

Kosten: € 10,-- leden | € 12,50 niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Nederland Leest staat in het teken van Robotica en daarom kunnen alle mannen die van programmeren houden aan de slag met de micro:bit.

Wat is een micro:bit?

De micro:bit, ontworpen door BBC, is een klein microcontrollerboard dat kan worden geprogrammeerd om een aantal kleine LED’s te laten oplichten. Een laagdrempelige introductie tot programmeren en creëren – zet hem aan en doe er iets leuks mee – pas hem aan en ontdek nieuwe mogelijkheden.

Wat kun je er mee?

BBC micro:bit is een combinatie van een computer in zakformaat met verschillende sensors en LED’s en een website vol programmeertalen die uw creativiteit stimuleren – van het maken van uw eigen games tot het maken van selfies, de mogelijkheden zijn ontelbaar. Ieder element is volledig programmeerbaar met gebruiksvriendelijke software van een speciale website die met pc, tablet of smartphone toegankelijk is.

Er zijn twee programmeerbare toetsen die kunnen worden gebruikt om games te besturen of songs in een playlist te pauzeren of over te slaan. De micro:bit kan zelfs bewegingen detecteren en u vertellen welke richting u opgaat. Ingebouwde Low Energy Bluetooth connectiviteit laat de BBC micro:bit verbinding maken met andere apparaten en met het internet.

Eigen micro:bit

De kans is groot dat je na deze anderhalfuur in de bibliotheek nog lang niet 'uitgespeeld' bent met de micro:bit. Daarom kan er eventueel een eigen micro:bit aangeschaft worden voor € 22,50, om thuis de fijne kneepjes van het programmeren te ontdekken.

Er kunnen maximaal 15 personen meedoen aan deze activiteit. Meld je daarom snel aan via de knop hieronder.