Schrijfster Sun Li te gast in Heerenveen

16 oktober 2017, van 19:30 tot 20:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden €5,- / niet-leden €7,50

Schrijfster Sun Li komt op 16 oktober in de bibliotheek van Heerenveen vertellen over haar boek 'De zoetzure smaak van dromen'. Hierin vertelt ze de lotgevallen van haar Chinese familie, die in 1980 naar Nederland kwam om een restaurant te beginnen. De avond start om 19.30 uur.

Geschiedenis

De ouders van Sun Li kwamen in 1980 naar Nederland, met lege zakken en vijf kinderen. Zij openden een Chinees restaurant in Friesland. Met hulp van het hele gezin wisten ze de decennia erna hun restaurant draaiende te houden.
Sun en haar broer en zussen werden tegelijkertijd aangemoedigd om goed hun best te doen op school, en Sun ging rechten studeren. Hoewel haar ouders blij zijn met het succes van hun kinderen, zadelt het ze ook op met een probleem: wie neem later het restaurant over?

Prachtig debuut

De zoetzure smaak van dromen is het eerste boek van de in 1980 geboren Sun Li. Haar debuut vertelt het verhaal van de familie en laat zien hoe een echt Chinees gezin na verloop van tijd samensmelt met de Nederlandse cultuur, net als de Nederlands-Chinese keuken. Sun Li vertelt niet alleen over de Chinese gerechten, het is een intiem inkijkje in de Chinese geschiedenis en opvoeding. Ze vertelt anekdotes over haar eigen leven en dat van haar familie. In haar persoonlijke, vaak tragikomische en daardoor ontroerende verhaal legt Sun Li bovendien een stukje Nederlandse cultuurgeschiedenis vast. Doordat hoogopgeleide immigrantenkinderen andere loopbanen dan hun ouders kunnen kiezen, komt er een einde aan het tijdperk waarin elk Nederlands dorp zijn eigen Chinese familierestaurant had.

In de bibliotheek

De zoetzure smaak van dromen

Op maandag 16 oktober is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook kunt u uw eigen exemplaar van het boek door de schrijfster laten signeren.

De aanvang is 19.30 en de avond zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. De toegangsprijs is €5,- voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen €7,50. Aanmelden is gewenst.

Sun Li over 'De zoetzure smaak van dromen'