Súdwest Connect - maak kennis!

8 april 2018, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Sneek

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom tijdens Súdwest Connect kennismaken met nieuwkomers bij jou uit de buurt. Er zijn gezellige bijeenkomsten in verschillende bibliotheken. En als je langskomt: je kunt ook gewoon boeken lenen en inleveren.

SAMEN zingen bij Sneek Connect in de bibliotheek

Zondag 8 april is er van 14.00 tot 16.00 uur een meezingmiddag in Bibliotheek Sneek om al zingend Nederlands te leren tijdens Sneek Connect: gezelligheid, ontspanning, ontmoeting en muziek. Een mooie gelegenheid voor ‘oude’ en nieuwe inwoners om elkaar te ontmoeten.

Deze middag is voor iedereen die beter Nederlands wil leren of het gewoon leuk vindt om uit volle borst Nederlandse klassiekers mee te zingen.
Er worden verschillende Nederlandse liedjes gezongen, van ‘Droomland’ tot ‘Tulpen uit Amsterdam’, van Jan Smit tot Claudia de Breij. Onder begeleiding van zangeres Monique Katsburg.

De toegang is gratis. Iedereen is welkom.
 

Wat is het?

Het doel van Súdwest Connect is om inwoners uit de gemeente en nieuwkomers met elkaar te verbinden. De nieuwkomers die op dit moment in de gemeente wonen zijn statushouders die druk bezig zijn met hun inburgeringstraject. Tijdens de Connect evenementen krijgen zij de kans om in gesprek te gaan met lokale inwoners en andersom.

Súdwest Connect vindt een aantal keer per maand plaats, afwisselend in Bolsward, Sneek en Workum. Onder het genot van muziek, hapjes & drankjes en vooral veel gezelligheid, wordt er tijdens Workum Connect kennis gemaakt, geleerd, beleefd en gedeeld.

Súdwest Connect is een samenwerking tussen Gemeente Súdwest-Fryslân, Bibliotheken Mar en Fean, diverse inburgeringsscholen, lokale vrijwilligersorganisaties en sociaal ondernemers Hooman Nassimi, Sanne Kroezen en Nick Veenstra. Samen willen zij bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin nieuwkomers maatschappelijk betrokken zijn.

Kom ontdekken wat jij en de nieuwe inwoners van Súdwest Fryslân voor elkaar kunnen betekenen!

Wanneer is er Súdwest Connect?


De eerstvolgende bijeenkomsten van Súdwest Connect vinden plaats op:

  • zondag 8 april in Bibliotheek Sneek van 14.00 - 16.00 uur (Samen liedjes zingen)
  • vrijdag 13 april in Kultuerhús De Klameare Workum van 15.30 - 17.30 uur
  • zaterdag 21 april in Bibliotheek Bolsward van 10.30 - 12.30 uur
  • zondag 6 mei in Bibliotheek Sneek van 14.00 - 16.00 uur
  • vrijdag 11 mei in Kultuerhús De Klameare Workum van 15.30 -17.30 uur
  • zaterdag 19 mei in Bibliotheek Bolsward van 10.30 tot 12.30 uur
  • zaterdag 16 juni in Bibliotheek Bolsward van 10.30 - 12.30 uur