Theatervoorstelling Koffie of thee - Wat is de waarheid?

8 juni 2018 t/m 10 juni 2018 | Bibliotheek Sneek

Kosten: € 10,-- (bibliotheekleden) | € 12,50 (niet-leden)

Op 8, 9 en 10 juni is de Bibliotheek in Sneek het decor van theatervoorstelling 'Koffie of thee'. De locatievoorstelling wordt gespeeld door jonge vluchtelingen van het AZC in Sneek en jongeren uit de omgeving. Zij leggen het publiek persoonlijke verhalen voor die de spelers in hun dagelijks leven ervaren, door de invloed van beeldvorming in de media.

'Koffie of thee' kijkt kritisch naar de samenleving

Koffie of thee kijkt kritisch naar de samenleving. Wat in de media komt, wordt aan de kaak gesteld. Wat is de waarheid? En wat is ons beeld van jonge vluchtelingen?

Koffie of thee is een project van Bibliotheken Súdwest-Fryslân, Checkmates en theatermaker Job de Roo. In navolging van theatervoorstelling Ik & de Oorlog (die vorig jaar in Bibliotheek Sneek werd opgevoerd) ontwikkelt Job de Roo dit voorjaar een nieuwe voorstelling. De groep jongeren die vorig jaar onderdeel uitmaakte van de voorstelling Ik & de Oorlog is geëvolueerd tot een theatergroep die zichzelf Checkmates noemt.

De Bibliotheek is een ontmoetingsplaats voor veel mensen uit de stad en omgeving, waar ook taalondersteuning wordt geboden voor nieuwkomers. Daarom is de Bibliotheek een uitgelezen plaats voor dit project om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Bijzonderheden

vrijdag 8 juni | zaterdag 9 juni | zondag 10 juni
van 19.30 - 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)
Bibliotheek Sneek - Wijde Noorderhorne 1, Sneek
Prijs: € 10,-- (bibliotheekleden) | € 12,50 (niet-leden). Prijs is inclusief een drankje.

Kaarten bestellen

'Koffie of thee' wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun vanuit diverse lokale fondsen in Sneek.