Veilig omgaan met wachtwoorden

18 september 2018, van 18:30 tot 20:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis

ipad

In het Tabletcafé van dinsdagavond 18 september geeft Renze Tjoelker een workshop over het veilig omgaan met wachtwoorden en het gebruik van wachtwoordkluizen. Deze avond in de bibliotheek van Heerenveen start om 18.30 en de toegang is gratis. Koffie en thee staan klaar.

Steeds meer wachtwoorden...

Het is tegenwoordig ondoenlijk om voor alle onlineaccounts een uniek wachtwoord te onthouden zonder deze op te schrijven. Een wachtwoordkluis kan een goed hulpmiddel zijn. Maar hoe gebruik je een wachtwoordkluis veilig? En waar moet een sterk wachtwoord aan voldoen? Tijdens de workshop geen Renze Tjoelker praktische tips en antwoord op deze vragen.

Renze Tjoelker

Renze Tjoelker

Renze Tjoelker is van origine docent ICT en heeft zich gespecialiseerd in Cyber Security. In het onderwijs heeft hij zich altijd hard gemaakt voor het versterken van de digitale weerbaarheid van jongeren en volwassenen.

Op dit moment is hij projectleider van ROC Friese Poort Cyber@Work en geeft hij regelmatig workshops en lezingen. Renze is 33 jaar oud en woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Oranjewoud.

Lees meer over Cyber@Work

Tabletcafé

Tabletcafé

Eenmaal in de twee weken kunnen bezoekers van het Tabletcafé op dinsdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur in de bibliotheek van Heerenveen tips uitwisselen en elkaar vragen stellen over het gebruik van hun iPad of andere tablet. Onderwerpen die regelmatig aan de orde komen zijn bijvoorbeeld het installeren van apps, het binnenhalen van e-books en het instellen van de e-mail.

Het volgende Tabletcafé is op dinsdag 2 oktober.