Yvonne Kroonenberg

27 november 2017, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: €10,- (leden) | €12,50 (niet-leden)

Yvonne Kroonenberg (bron: Wikipidea)

In het kader van de campagne Nederland Leest is schrijfster Yvonne Kroonenberg op 27 november te gast in de bibliotheek van Heerenveen. Tijdens de twee uur durende lezing zal zij vertellen over en voordragen uit eigen werk. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Daarnaast is er een boekenstand aanwezig waar u een gesigneerd exemplaar van een van haar boeken kunt aanschaffen. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Schrijverschap

Yvonne Kroonenberg is vijf jaar als psychotherapeut aangesloten geweest bij een huisartsenpraktijk in Amsterdam. In 1981 begon ze columns te schrijven voor kranten en tijdschriften. Op een bepaald moment heeft ze haar praktijk opgeheven om zich geheel aan het schrijven te wijden. Enkele bekende boeken van haar zijn Alle mannen willen maar één ding, Alles went behalve een vent, Kan ik hem nog ruilen en Het zit op de bank en het zapt. In haar boeken schrijft ze over alles wat er verkeerd kan gaan tussen mannen en vrouwen, en toont ze zich een voorvechtster van het feminisme. Ook schreef ze een non-fictie boek over de overspelige liefde (Monogamie voor beginners).

Nederland Leest

Nederland Leest

Van 1 tot en met 30 november vindt jaarlijks de campagne Nederland Leest plaats.
Het is de grootste nationale leescampagne. Eén boek staat centraal en wordt door deelnemende openbare bibliotheken gratis uitgedeeld aan hun leden. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Kaarten

De toegangsprijs voor deze avond bedraagt €10,- voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen €12,50.