Seniorcafé

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen. De toegangsprijs is €1,-, inclusief een kopje koffie of thee.

Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd. 


Activiteiten in het Seniorcafé

 • Seniorcafé met Bonne Stienstra Bekijk details

  Bonne Stienstra Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

  Het Seniorcafé van woensdag 17 oktober is meteen ook de aftrap van het feestprogramma ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de bibliotheek te Heerenveen. Journalist Bonne Stienstra, onder andere bekend van zijn column in de Leeuwarder Courant, doet zijn verhaal deze ochtend. Burgemeester Tjeerd van der Zwan is van de partij om de 100-jarige bieb te feliciteren.

  wo 17 okt

 • Voor de Action naar China Bekijk details

  Hobbe Vijver Van 10:15 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

  Hobbe Vijver is inkoper voor de Action en verantwoordelijk voor de afdeling decoratie. Hij gaat daarvoor regelmatig naar China, waar hij contacten met fabrieken legt en onderhoudt. In het Seniorcafé van woensdag 7 november vertelt hij over zijn wederwaardigheden.

  wo 07 nov

 • De goedheiligman in het Seniorcafé Bekijk details

  Van 10:15 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

  Op deze sinterklaasdag komt kapper Jan de Vos (van Herenkappers de Vos) in het Seniorcafé vertellen over zijn belevenissen als de Heerenveense goedheiligman. Hij verwacht onder gezang zijn entree te maken! Het Seniorcafé start om 10.15 uur en is rond 12.00 uur afgelopen.

  wo 05 dec