Lid worden

Door lid te worden van de bibliotheek heeft u onbeperkt toegang tot wel 35 miljoen boeken, e-books, speelfilms en muziek. Ook leent u er de mooiste luisterboeken, kunt u internetten of gewoon een tijdschrift lezen én lenen.

U kunt direct klikken op de plaatsnaam om in de bibliotheek van uw keuze lid te worden. Jeugd tot 18 jaar kan alleen in de bibliotheek lid worden.

Via Tarieven krijgt u meer informatie over de verschillende abonnementsvormen en tarieven.

Gastlenen

Klik hier voor informatie over gastlenen en de nationale bibliotheekpas

Met een bibliotheekpas van uw eigen bibliotheek kunt u lenen bij alle andere bibliotheken in Nederland. U heeft daarvoor een geldig lidmaatschap nodig. De Nationale Bibliotheekpas is uw huidige bibliotheekpas die landelijk geldig is, dus u ontvangt geen nieuwe pas.

U kunt zich in onze vestigingen melden met een identiteitsbewijs en uw pas van een bibliotheek in Nederland. Daarmee hebt u het recht om materialen te lenen. U kunt de geleende materialen in zowel de eigen bibliotheek als bij de bibliotheek waar u ze hebt geleend, inleveren.

Online inschrijven

Hoe werkt online inschrijven?
In de nieuwe pagina die opent kunt u uw gegevens invullen en aangeven welk abonnement u wilt afsluiten. Houd uw bankpasje en eventuele kaartlezer bij de hand voor de iDEAL betaling. Na betaling krijgt u een tijdelijk pasnummer en een bevestiging. Met het pasnummer kunt u direct (luister)boeken, cd’s, dvd’s en games reserveren in de online catalogus. Uw pas kunt u op vertoon van uw identiteitsbewijs en betalingsbevestiging ophalen in de bibliotheek.
Digitaal abonnement

U heeft ook de mogelijkheid om alleen een digitaal abonnement te nemen. Voor € 42,- krijgt u toegang tot de e-books-collectie. Met dit abonnement kunt u geen boeken lenen in uw plaatselijke bibliotheek.

Maak kennis

U kunt met een kennismakingsabonnement de bibliotheek 3 maanden proberen. Het abonnement kost € 12,50. Via de knop hieronder kunt u bij Keuze abonnement aangeven dat u hiervoor kiest.

Uitleg van het online lid worden in 6 stappen.

Stap 1: Invoeren gegevens

In dit scherm voert u de algemene gegevens in. Wanneer een veld correct is ingevuld verschijnt een groen duimpje met 'OK'

De captcha (afbeelding met code die u ter beveiliging in moet voeren) bestaat uit twee Nederlandse woorden die met een spatie ingevoerd dienen te worden.

Wanneer u bij stap 2 kiest voor 'herstel' wordt de captcha niet nog een keer aangeboden.

De velden met * zijn verplichte velden.
 

Stap 2: Bevestigen gegevens

Stap 3: Verificatiecode

U kunt hier de gegevens printen.

Via de mail ontvangt u per omgaande de verificatiecode.

In de mail is ook een link opgenomen die u kunt gebruiken.

Stap 4: Keuze abonnement, hier kiest u ook de bibliotheekvestiging van uw keuze.

Hier worden de abonnementen getoond waaruit u, op grond van de ingevoerde gegevens, kunt kiezen. Als u hier op 'Verder' klikt, wordt de vraag gesteld of de vestiging juist is. Dit zorgt er voor dat u bewust een keuze kan maken voor een vestiging.

Stap 5: Keuze bank

U kiest de eigen bank en wordt vervolgens doorgestuurd naar de internetbankierpagina van de gekozen bank. Na de betaling komt u terug bij de inschrijfprocedure.

Stap 6: iDEAL-betaling

Als de inschrijving succesvol is afgerond ontvangt u een welkomstmailtje