Vacature Gastvrouwen/-heren voor Leescafé Workum

De foyer van de Klameare is tevens het leescafé van de Bibliotheek. De Bibliotheek is daarom samen met de Klameare op zoek naar gastvrouwen | gastheren voor het Leescafé.

Klameare en Bibliotheek

Kultuerhús Klameare is een cultureel ontmoetingscentrum gevestigd in het oude stadhuis van Workum. In de Klameare kun je voor van alles terecht: cursussen pottenbakken en schilderen, diverse workshops en trainingen, muziekles, dans-, muziek- en cabaretvoorstellingen en nog veel meer. Diverse clubs hebben hun onderkomen in de Klameare, zoals koren, het Workumse muziekkorps, schaken, dammen, biljarten, theater en breien. Regelmatig zijn er grote evenementen in de Klameare: van bruiloften tot begrafenissen en van congressen tot grote feesten.

Bibliotheken Mar en Fean heeft 12 bibliotheekvestigingen in drie gemeenten. Bibliotheek Workum is een van de zes vestigingen in Súdwest-Fryslân. De Bibliotheek wil een plek zijn waar mensen zich kunnen ontwikkelen en daarmee hun kansen in de maatschappij kunnen vergroten. Wij organiseren diverse activiteiten en we bieden producten en diensten aan het onderwijs. Dit alles doen we zoveel mogelijk samen met partners in ons werkgebied. Bij deze activiteiten worden onze 72 medewerkers ondersteund door ruim 120 vrijwilligers.

Ben jij sociaal, flexibel, maar vooral gastvrij en heb je een of meerdere dagdelen tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! De gastvrouw of gastheer is het eerste aanspreekpunt voor bezoekers.

Wat ga je doen

- Bezoekers ontvangen
- Het leescafé gezellig en netjes houden
- Het verrichten van kleinschalige horeca- en bibliotheekwerkzaamheden
- Koffie, thee en drankjes schenken en de bezoekers bedienen
- Bezoekers de weg wijzen in de Klameare
- Opruimen en afwas klaarzetten

Wat vragen wij

Je bent open, vriendelijk en representatief. Je legt makkelijk contact en helpt graag mensen. Je beheerst de Nederlandse taal voldoende en je verstaat Fries. Je vindt het leuk om van het leescafé een succes te maken.  

Wat bieden wij

- Een gezellige sfeer
- Een klantgericht en gemotiveerd team
- Een gratis basisabonnement bij de Bibliotheek  

Werktijden

- Tijdens de openingstijden van de bibliotheek: dinsdag- t/m vrijdagmiddag en zaterdagochtend
- Aantal dagdelen in overleg

Heb je interesse

Neem bij interesse contact op met Els van Wier, coördinator fysieke vestigingen, telefoon 06-10042963 of stuur haar een mail.