Bibliotheek aan Huis

Download de folder

Inwoners van de gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen en Súdwest-Fryslân die (tijdelijk) niet meer naar de bibliotheek kunnen komen, kunnen zich aanmelden voor de Bibliotheek aan Huis-dienst.

De bibliotheek komt naar u toe

Wie door ziekte, ouderdom of een handicap (tijdelijk) minder mobiel is, kan toch volop genieten van alles wat de bibliotheek te bieden heeft. Bibliotheken Mar en Fean bezorgt namelijk boeken, tijdschriften en dergelijke bij deze mensen thuis. Dankzij de inzet van vrijwilligers hoeven zij die niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen, hier niets van te missen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een medewerker van de bibliotheek en een vrijwilliger komen langs voor een kennismakingsgesprek. Er wordt gevraagd welke boeken of tijdschriften men graag leest, bijvoorbeeld spannende boeken, streekromans of grootletterboeken. Zo proberen bibliotheek en vrijwilliger aan de wensen van de aan huis gebonden klant te voldoen.

Het werk van de vrijwilligers bestaat niet alleen uit het halen en brengen van boeken en dergelijke. Ze blijven meestal even voor een praatje en het heeft dus ook duidelijk een sociaal aspect.

Bibliotheek aan Huis is gratis

De enige voorwaarde is dat men lid moet zijn van een van de bibliotheken in de gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen, Littenseradiel of Súdwest-Fryslân

Wie meer wil weten of zich wil aanmelden voor deze dienst, kan bellen met een van de vestigingen van de bibliotheek of mailen: info@bibliothekenmarenfean.nl